Sezona 2017

31.10.2017 00:00

  Letošní sezonu se na kolbištích představili koně May,Afrika,All Right,Dark Diamond,Sympatik de Rouge,Kirby,Flora,Vanesa,Eltio a dvě klisny splnily zkoušky tříletých klisen. Dařilo se také pony kobylkám Misera a Katniss,na kterých děti a junioři absolvují své jezdecké začátky. Misera s Denisou Horákovou posbírala mnoho zlatých stužek,pro Katniss to byla první závodní sezona a poradila si s ní velmi dobře(Aleš Konečný) 

 Slibně se ukazuje valach May(Manillon Rouge),který s Tomášem Hrbáčkem staruje druhou sezonu.May má velký skokový potenciál. Afrika se letos s Wandou Harnolovou velmi dobře ,usadila' v soutěžích L* - L** a spolu získaly mimo jiné 2.místo na Oblastním mistrovství žen. Bohužel jezdkyně se rozhodla působení v sedle Afriky ukončit a novým jezdcem této klisny zřejmě tedy bude talentovaný junior Tomáš Hrbáček. Eltio postoupil do soutěží CNC* ,bohužel po zranění v krosu bude mít závodní přestávku a držíme pěsti,aby brzy mohl opět nastoupit do soutěží. All Right,která do 6ti let startovala ve všestrannosti do st. S (CNC*) i letos zůstala pouze u parkuru. Dosáhla úrovně S*. Vanesa si velmi dobře poradila s první závodní sezonou a uvidíme,ak si povede dál,skokový projev má velmi dobrý. Velkou ochotu a charakter projevuje 4letá Kirby,jejíž majitelka a jezdkyně Jana Štefková stíhá prostě všechno - miminko i kobylu :) Chtěly by společně do soutěží všestrannosti. Sympatik de Rouge absolvoval pár prvních závodů až jako 5letý(jako 4letý působil v jiné stáji),ukazuje naprostou vyrovnanost,ochotu a velmi dobrou jezditelnost. Slouží také k výcviku pokročilejších jezdců a závody absolvoval především pro nasbírání zkušeností. Samozřejmě nesmíme zapomenout na naše hobby jezdce,kteří se letos z různých důvodů nemohli účastnit soutěží,ale jak jen to jde,trénují doma,nebo si užívají vyjížděk a určitě je ještě na kolbištích potkáme.

 Velmi intezivně funguje Junior Team - děti dochází do kroužků,některé si berou navíc individuální hodiny a tak některé z nic brzy budeme vídat i na závodech.